Oznake

, , , ,

Da li ste i vi od onih što u svake goste nose isključivo kafu, vino i čokolade? 

Ja baš i ne pratim taj trend. (Za one koji ne znaju, kafu ne pijem.) Uvek gledam da to bude nešto drugačije, da se moj poklon zapamti.

Nisu se do sada žalili 🙂

Za sve gostinske, rođendanske, slavske… posete, pakujem teglice sa svim mogućim slatkim i slanim delicijama koje sama pravim ili kupim, poklanjam sitnice koje su tesno povezane s karakterom domaćina, pravim kolače, i trudim se stvarno da to bude nešto otkačeno, smešno, nešto što će ljudi zagrliti i čuvati.

Uvek mi je želja da taj poklon nosi divnu emociju, da se neko seti kako smo se slatko smejali u tom momentu, kako su nam čula uživala u ukusima i mirisima. Da bude povod za milinu u grudima.

20150325_154447

Takođe se trudim i da te poklončiće upakujem drugačije, jer pakovanje – obožavam! U mojoj kući ćete uvek naći milion papirića, celofana, traka, mašni, perli, šljokica, suvog voća, šišarki… svega što može ulepšati neki zamotuljak.

Budući da ne znam da živim bez cveća, ono je podrazumevani deo poklona. Ako nije buket, onda je jedan cvet; zavezan uz knjigu, zakačen na vrh celofana koji obavija poklon, zadenut u šareni papir… Mora biti tu; živ, tek ubran ili mali, svileni. U toku sezone cvetanja svih cvetnica u mojoj bašti, nema dileme oko izbora, a u zimskim mesecima, redovan sam gost u jednoj cvećari.

20150320_144822

Mislim da se skoro sve žene raduju cveću. Bar su ove moje do sad tako reagovale. One koje cveće ne vole primati na poklon – ili ne vole činjenicu da je taj cvet ubran, odsečen od prirode, ili ne žele obavezu gajenja sobnih biljaka. Poštujem i jedno i drugo mišljenje, ali smatram da se rezano cveće ne ljuti što više nije napolju, nego nama pred očima; gledamo ga i divimo se njegovoj lepoti, ulepšava nam dane. On bi svakako uvenuo i na njegovom prirodnom mestu.

LEPOTA JE STVORENA ZA GLEDANJE.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pozvana sam nedavno u goste kod jedne Beograđanke (rođene Šapčanke) koja je poželela malo više cveća – da joj donesem u goste. Nadam se da ćete uživati gledajući šta sam joj sve odnela… javite ako bude tako!