Oznake

, , , , ,

Leto je vreme bajno smišljeno za uživanje u suncu, moru, godišnjem odmoru i … pivu! Ja ne znam NIKOGA ko ne voli pivo. A vi?

pivo 2

Molim da se javi onaj ko ne voli pivo, a sad ovo čita!

Čak i mala deca kojoj (uglavnom tata, kum ili deda) u ona bezuba usta gurnu kriglu s pivom, odmršte taj prvi gutljaj i navale na drugi! Ne daj Bože da im sklonite kriglu iz vidokruga 🙂

Tako i mi u našoj kući, kao i 4/5 planete, letnje večeri hladimo tim čudotvornim napitkom. Nakon desetine dnevnih obaveza, uživancija je to na travnatom dvorištu, s „podignute sve 4″… Jedino što se može čuti jeste voda koja zaliva baštu i travu, i zvuk čaša koje se spuštaju na sto.

pivo 3

Pa nije ni loše, zar ne? Ponekad, onako za dušu, dati svom tek istuširanom telu malo te gorke svežine…

I tako, u našem letnjem baštenskom aranžmanu, možete uz hladno pivo sresti i našu pospanu decu zavaljenu u stolice, razne logičke igrice kojima sečemo put ka krevetu, ali i malo seckane šunkice, kulena i dimljnog sira, tek da zasladi ovaj pogled u zvezdano nebo.

pivo 1

Ali ono što nikako nećete sresti ovde jeste – mačka. Da, ona mala, slatka, dlakava i čupava mačka.

Prosto mi  neprijatno da ovako javno kažem, ali eto, vama u poverenju – ja ne volim mačke. 🙂 Ne šalim se, stvarno ih ne podnosim 🙂 Mogu ih gledati samo na slikama 🙂

Kao prvo, nerviraju me jer su lenčuge. Eto, mislim da je to glavni razlog, jer ne vidim baš neki drugi. Nesvesno u njima vidim sve one cvileće neradnike koji se po ceo dan izležavaju i žive na tuđ račun. A kad nešto treba, onda samo malo vinu repom i evo ga! Verovatno me to sve nervira jer ja to ne znam da radim…

A kao drugo, alergična sam na njihovu dlaku; dobijam neke crvene fleke po koži od nje. Didermal u letnjem periodu trošim kao na `leba da mažem, i to zbog komšijskih mačaka koje redovno prolaze kroz MOJE imanje i fucaju se. Samo mali kontakt sa njihovim dlakama i – evo ga! Alergija…

Tako da, eto, saznali ste jednu veliku istinu, te molim sve mačkoljupce da me ne mrze 🙂 i da sklone svoje mjaukalice kad ja dođem u goste 🙂

I onda, kao da me malj udario – SVIDI MI SE JEDNA MAČKA!

Bože me sačuvaj, da mi je neko rekao da će mi se mačka u životu svideti?… I još da ću je poželeti u svom dvorištu? Uz svoju letnju, opuštenu, večernju uživanciju? Moj mužić i ja, i mačka? Ne, ne… to se ne dešava!

Predložim ja mom mužu (koji uopšte nije ni imao stav o mačkama, mislim-šta će to muškarcima u životu) da kupimo OVU MAČKU! Čim ju je ugledao, momentalno je pristao!… Mada je bilo malo prepirke oko boje: ja bih crvenu a on je više za tamniju varijantu. Ok, bračna demokratija – kupićemo svako sebi! Komada dva mačaka, molim!

I tako mi dođosmo do Zemuna, virtuelno…

pivara

Niste valjda mislili da sam kupila pravu mačku? Svašta…

Ali OVOJ zamerke nemam: osvežava, hladi, opušta… reklama uživo!

GLADNA MAČKA

…je robna marka vrlo hrabrih, vrednih i upornih ljudi koji su odlučili da u Srbiji pokrenu vlastitu proizvodnju piva. Oduševili su me svojim imenom, posebno imajući u vidu činjenicu o mojoj mačkovitoj ljubavi 🙂 

tttt

A kako je nastalo ime – GLADNA MAČKA?

Zahvaljujući jednom tati i njegovoj maloj devojčici, koja je uvek bila gladna, pa još i tatina maca 🙂 I eto…tako nastaju lepe priče… U kojima uživaju i mamine i tatine mace, a bome i mi slučajni prolaznici.

maca gladna

Zato, ako se ikada žedni nađete Beogradu, u blizini Srpske kuće piva, Hotela Moskva, Mikser Hausu, Cool Coffee Bar-u ili posetite najlepši deo Beograda – Zemun – obavezno svratite u kafe Galeriju i počastite se.

I za kraj: NE, OVO NIJE SPONZORISANI TEKST. Neke uživancije jednostavno nemaju cenu… Posebno one sa zvezdanim nebom… Ovo je samo lično oduševljenje idejom da se od mačke napravi pivo 🙂 Bravo!

yemun

Naravno da ova priča s penom mora imati srećan kraj: tajna opstanka ove pivare leži u činjenici da njen gazda UOPŠTE ne pije alkohol, pa ni pivo!? Da, da… što će reći – za sve degustacije i slične mukice, zaslužna je – a ko drugi nego mama 🙂 Hvala mami, Mini Milenković, koja je dala vetar u leđa ovom postu i koja nam je još jednom dokazala – ko je glavna mačka? 

sve fotografije preuzete sa e-stranica Gladne Mačke…