Ali stvarno – da li ste ikada dali sebi odgovor na ovo pitanje?

Da li su to u pitanju pare, vlast, ljubav, usluge… šta drugo?

Malo pre završih razgovor s drugaricom kojoj je nedavno ponuđeno njeno poštenje na prodaju, i to za 10 hiljada dinara mesečno. Ona je bila u teškoj panici dva dana što joj je obraz ovako lešinarski razapet, i to od strane poslodavaca, a koga bi drugo? Srećom, zdravorazumski je došla sebi i uz suze i unutrašnje monologe, odlučila da se u tom svinjcu ipak ne valja.

KAKO SE OTETI KANDžAMA?

Da li ste i vi u prilici da birate između tuđih kandži i sopstvene muke? Nije to uopšte lako, manevrisati između ličnog uverenja u pošten život, i nečijeg hira da to baš budete VI. Posebno ako kandžama pokažete svoju neutralnost, nezainteresovanost i sigurnost. Takav plen je najukusniji.

U čega god da je uvijena ponuda koja vam se nudi, iza nje uvek stoji novac. Vaš, tuđ, stranački, uvek i jedino – on. Zato i jeste k`o crna zemlja teško ne kaljati obraz, ako već unapred znamo šta bismo sa tim parama mogli uraditi…

Budući da se svi borimo kako da izguramo od 15. do 30. u mesecu i umetničkim snagama čuvamo osmeh za našu decu, nije lako odoleti… priznajem. Nađu se tu milioni objašnjenja i ubeđivanja sopstvenog JA da to i nije tako strašno… da to rade svi… da će doći i mojih 5 minuta…

MINUT PRED OGLEDALOM?

Bilo bi ponekad jako korisno na ogledalu imati natpis „BUDALA“. Od jutarnjeg umivanja pa sve do večernjeg izlaska, bilo bi vrlo otrežnjujuće a možda bi i potaklo na razmišljanje.

ogl1

Možda bi za mrvicu naš karakter bio snažniji i glasniji pri odbrani svog poštenja.

Možda bismo lakše rekli NE.

Možda bismo uvideli da je korupcija savršeno sredstvo za trovanje.

Kao radnik državne firme, svakodnevno gledam borbu petlova, svinjska valjanja ali i velike borbe bikova. Ono što sam naučila za sve ove godine, jeste da nikada ne smem biti sigurna u ishod pobednika. Upravo zbog toga što pravila igre ne postoje, apetiti variraju a cifre nemaju konstantnu vrednost.

(Izvinjavam se svim životinjama koje sam u prethodnom pasusu uvredila poredivši ih sa nekim osobama u ljudskom liku. Kod pravih životinja, igra je vrlo jasno definisana i to vekovima.)

Ma kakvo ogledalo imate kod kuće, ma kakvi bili vaši razlozi „ZA“

OD VAM ŽELIM

da dobro razmislite da li vaša deca zaslužuju da se u njih upire prstom, zbog vas?

Da li ste i vi imali iskustava ovog tipa?

Advertisements