Oznake

, ,

…ovo je tekst samo za vas. Takođe, on ima zadatak i da pokaže kako virtuelno prijateljstvo itakako može postati pravo, samo ako dve duše to stvarno žele.

Kada sam počela pisanje bloga, nisam imala predstavu kako to može izgledati, kakvi će moji „foloversi“ biti, koja je to ekipa uopšte i da li to sve ima smisla? Ispostavilo se da:

* je jedna Dragana postala neizostavni deo moje svakodnevice. Žena koja savršeno glumi kraljicu drame, koja je do krajnjih granica impulsivna i luda, a isto tako savršeno inteligentna, jednostavna i praktična u isto vreme. Iako ne zna da napravi ni jedan kolač, napravila je nešto mnogo slađe, nešto u čijem ćemo ukusu tek uživati.

*je jedna Dajana, koju više ni rođena majka ne zna po tom imenu, nego je ceo svet zove „Dara“, u moj život ušla stvarno kao dar(a), jer mi dane boji osmehom koji ne vidim, ali ga redovno osećam u svim njenim tekstovima, mejlovima i sms-ovima. Puna energije, koju ne štedi u korist srećnog, istinski pravog života, ali vrlo često i u korist drugih ljudi.

*je jedna Labilna, čije ime ne smem napisati, jer će 100% nakon objave dobiti otkaz na poslu i sodu u oči od brojnih koje je baš lepo nahvalila u svojim pričama – žena koja me šokirala koliko je nenormalno normalna, do ludila elokventna i pozitivna. Njeni tekstovi su melem za tmurne i mrzovoljne dane, zato ih toplo preporučujem onima koji ih slučajno još nisu otkrili.

*je jedna Sanela, pokazala meni, kao ženi od akcije – šta znači imati petlju. Hrabra devojka koja je donela odluku od koje svi okrećemo glavu i ne želimo ni da mislimo o tome. Devojka kojoj sam bez sekunde razmišljanja poželela da pružim podršku, zato što to tako treba, zato što smo ljudi i treba da budemo tu jedni za druge.

* je jedna Danijela, postala i ostala jedina heklerka mog sveta. Heklanje i ja smo davnih dana pokušavali da zapodenemo ljubavnu vezu, ali kad mi je baba umrla, sa njom su umrle sve heklice sveta. I, nakon mnogo godina, odnekud se stvorila ona, i naši su se šareni konci sudbine opasno krenuli mrsiti. Na obostranu sreću.

Veliko hvala Snežana, Danijela, Luna, Rado, Eevanna, Goga, Hana, Vesna… i svim ostalim dekoraterkama mog virtuelnog života. Sigurna sam da ćete se složiti da se reči, koje ostavljamo na ovim ekranima, vrlo često prošetaju po našim danima, kod kuće, na poslovima, u slobodno vreme. Sve vaše radosti i tugovanja spojila su naše živote mnogo jačim vezama nego što bi se slučajnom prolazniku učinilo.

Naravno da sam se ponekad i opekla, razočarala, shvatila da to nije bilo pravo i iskreno. Ali sam isto tako u autorima blogova koje čitam prepoznala srodne karaktere iako nema većeg približavanja, prepoznala sam kratke, šture komentare zbog razlike u godinama, ali ne i razlike u mišljenjima. Još je rano za podvlačenje bilo kakvih crta, čitaćemo se mi još… 🙂

(Nemam ništa protiv blogova koje vode muškarci, čak naprotiv. Ali nekako mi bude previše te muške priče, golih žena i psovki, njihovih političkih tema i mudrovanja, pa samo želim pobeći u nešto mekše i toplije. Od celog izbora, u svoju kategoriju „muških“, eto, slučajno sam zadenula jednog čarobnjaka, verovatno zato što ga i ne doživljavam kao nekog običnog muškarca, nego se potajno nadam da će on jednoga dana postati neki opasno poznati pisac, pa ću se ja moći hvaliti kako „znam čoveka“ 🙂  Taj umetnički živac, kojeg ne ispušta ni u jednom svom tekstu, doneo mu je ogromnu publiku, čiji sam i ja deo.)

5 osoba koje sam izdvojila su blogerke koje žele da dublje dele svoje životne priče sa mnom, koje su stvarni dokaz one nevine ljudskosti i naklonosti. Blog mi je podario još jednu divnu dušu iz Sarajeva, ženu koja nema svoj blog, ali koju redovno „srećem“ u svojim mejlovima. Kada doživite da vam se publika obrati, da želi da se družite, e – to je onda TO! Zbog toga, ali i zbog milion drugih razloga, drage moje blog drugarice – znajte:

ULEPŠALE STE MI ŽIVOT SVOJIM PRISUSTVOM.

Hvala vam što želite svoje dane deliti sa otkucajima mog srca, koje više ili manje spretno, ispisujem po našim ekranima. Dokazale smo jedna drugoj da je blog drugarstvo itekako moguće, itekako lekovito i dobro. Hvala vam za svaki komentar, mejl, za svaki sms koji povremeno nadbroji ove koji stižu iz bliže okoline. Hvala vam za poklone koje mi šaljete, za pozive u goste i zagrljaje na vašem pragu. Jako sam srećna što vas znam. Jako! Možete slobodno da se smatrate blagom mog života ❤

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

za vas – neven – za sreću i dugovečno drugarstvo 

Advertisements